teisipäev, 7. veebruar 2012

TEATER LASTELE, KOOLITUS LASTE KASVATAJATELE

Hommik algas täna õpetlikult lastele. Teatritükk nimega "Mina niimoodi ei mängi!" olnud päris õpetlik. Seda kinnitasid nii lapsed kui õpetajad. Ma ise kahjuks ei näinud... Aga kokkuvõtlikult olnud asi selline:
maja, ei tegelt tuba, ei köök hoopis. Hommikul pani eit poti tulele, putru keetma. Taat libises põrandal ja hakkas õiendama: miks on põrand libe?Siis virises, et puder on palav, siis et külm. Eidel oli vaja pesu pesta, aga taat tahtis mängida, et  tema on suure pesumajadirektor. Eit pidi olema pesumasin, kes tegi piip-piip-piip, kui tööle hakkas ja pidi kätega hirmsasti vehkima, et nii töötab pesumasin.Aga taat polnud ikka rahul, ikka virises ja kamandas, lõi Heidi lõpuks käega. Eit tahtis siis ... oot, mis selle mängu nimi nüüd oligi... aa- "Trips - traps - trulli" mängida, aga taat tahtis hoopis kuulus jalgpallur olla. Taat kogu aeg virises ja õiendas eide kallal. Siis läks eit pesu õue viima, siis tuli hiir ja käskis taadil soki sisse saiapuru panna ja taat pani ka!! Taat tegi kõik, mis hiir käskis.  Ja siis tuli rebane. Ta rääkis, et taadile on vaja õppetund anda. Ja siis tuli lammas. Lammas tahtis taadiga hobust mängida. "Hakka jooksma! Tee häält!" kamandas lammas. Ja taat kappas kah! Haldjas oli ka, aga tema ainult  noogutas. Ma ei saanud täpselt aru, mille peale...
Siis hakkasid rebame ja taat laulma ja siis tuli eit tagasi ja küsis, et mis  sinuga vahepeal juhtunud on ja siis oligi läbi teater. 
Vaat selline värk oli täna. Lapsed ise rääkisid!!!!
Elle võttis etenduse kokku nii: heale sõnale vastatakse heaga, halvale halvaga!!

Siis võtsid lasteaiaõpetaja kohused üle Siimu ja Jaanika ema. Meil algas saalis koolitus. Ja kuna meie mõnusasse meeskonda kuuluvad kõik lasteaia töötajad, otsisime abiväge laste juurde lastevanemate hulgast. Õnneks oli lapsi kohal ainult 7 ja asendajad said  imekenasti hakkama!! Siimu vend Jan oli nii hoos, et oleks veel pisut möllanud, kuigi lõunane uni ununes tegemata...
 Aitäh, Eva ja Triin, abi eest!! 

Siin paar pilti meie koolitusest saalis.

Mis tegi sind õnnelikuks minevikus. mis olevikus, mida tulevikult ootad!! See oli teema.
  Igale osavõtjale anti paberileht. Töö toimus aga paaris. Üks kirjutas, teine rääkis. Igale küsimusele tuli vastata 5 minutit. Niisiis minevik, olevik, tulevik - kokku 15 minutit, paari peale 30 min. ja uskumatu, see aeg möödus kiiresti!

Olime lõpuks päris väsinud. Vastastikune masseerimine kulus marjaks ära.
Kui meeskonnatöö ei toimi või sa millegagi rahul pole, otsi viga enesest! See oli meie tänase koosolemise /kuulamise/arutelu/vestluse teema. Jah, nii see tegelikult ju on! Kuid eks proovi selle lause järgi elada??? Tegelikult oli asjalik, turgutav ja innustav koolitus. 

Aitäh, meie direktriss Sirje, et meie vaimsuse eest hoolt kannad!!

Kommentaare ei ole: