esmaspäev, 27. veebruar 2012


TÄHELEPANU, LAPSEVANEMAD!

KES SOOVIB VEEL PILETIT 15. MÄRTSILTALLINNA NUKUTEATRISSE ETENDUSELE

"KULDVÕTMEKE"

 ANDKE KIIRESTI TEADA!! 

SÕIDUKULU/PILETITE RAHA 11,10 € 

****************************************************
VAADAKE JÄLLE ÜLE LASTE RIIETEKAPID! 
SINNA ON KOGUNENUD TALVEGA  RIIDEID, PABEREID, LIIGSEID ASJU.

HAKKAME VALMISTUMA KEVADEKS: 
KAPIS VÕIKS OLLA SOKKE, KINDAID, ALUSPESU(MIS MÄRJAL TOOLIL, PINGIL, KIIGEL ISTUDES KIIRESTI MÄRJAKS LÄHEB).
MÕNI ÕHEM PLUUS VÕI DŽEMPER, KOMBINESOONI ALLA PANEKUKS, KUI ÕUES PAISTAB KEVADINE PÄIKE!!

****************************************************

 Veebruarikuu ongi peaaegu möödas!  Vabariigi sünnipäev peetud, vastlasõit sõidetud. Kuid enda kodukohast pole me rääkida jõudnudki! Sel nädalal teeme seda põhjalikumalt! Plaanis on külastada ka vallamaja, et teda saada, mis ja kes, miks ja kuidas seal elatakse.
Täna hommikul olin õnnelik - lapsed hakkavad terveks saama ja tagasi tulema!!
Enne hommikusööki tervitasime teineteist silma vaadates ja nime öeldes. Hommikusöök süüdud, ootas vitamiin. Täna oli selleks värske kapsas. Vaadake ise, isukalt seda süüakse! Viimasel ajal oleme lubanud vitamiini süües toas mängida, ei pea laua ääres istuma. See meeldib lastele eriti!! 


Patjadel istudes rääkisime meie valla vapist. Ega ma sellest rohkem ei teagi, et kuldsel kilbil on must karupea, kel parem käpp üles tõstetud, ning kolm pärlikarpi  ja et värvid  tähistavad Pärnumaad. Kusagilt olen kuulnud, et et pärlikarbid tähendavad kolme jõge meie vallas. Ei tea, kas see on õige või ei, kuid uurin järele.


Siis vestlesime meie kodualevist. Kõigepealt arutasime, kus saavad käia lapsed ja mida nad seal teevad.  Esimene oli muidgi kool, isegi lasteaed mitte. Selle pakkusin mina teisena välja.  Siis tuli juba muusikakool, raamatukogu ja nii edasi. Nii jõudsime läbi käia kõik meie alevi asutused. ka need, kus on käidud koos ema-isaga, kus vanaema-vanaisaga või õe-vennaga. Mõnest oli lihtsalt kuuldud. Kiiresti-kiiresti panin kõik paberile!! ja vaadake, kui palju on meie kodualevis kohti, kus olla-minna!!Kui kõik oli kirjas, vähemalt nii me arvasime, selgus, et puudu on..vallamaja ja pangaautomaat. Egert tundis kohe huvi, et kas see automaat võib ka plahvatada!? Jajah, eks kõike võib ette tulla...

 Pisikese liisusalmi jõudsime ka peaaegu pähe õppida!
Rätsepmeister kakaduu
tegi pükstest pintsaku!
        Eest oli kitsas,(pildil) tagant lai
 keskelt nii kui keerusai!
Lugesime seda peenikese, jämeda häälega, imestunud ja kurva näoga. No ja siis oligi peaaegu peas!!
Siis vahetasime riided ja saali võimlema!!

Kui õuest tulime, olid nobedad perenaised juba laua jõudnud katta, Jaanika põllegi eest võtta. Heidi oli lihtsalt abiks.
Unejutt jäi täna esimest korda rääkimata! Põhjus? Karl, Anni ja Lauri tahtsid kohe magada, nemad ei taha juttu. Siis liitus veel nendega ka Jaanika. Nojah, alati loeme ja kunagi ei arvesta sellega, et mõned ei taha. Täna siis tegime vastupidi. 
Heidi oli ikka väga-väga õnnetu...!!

Õhtupoolsed uudised kuulen homme Siretilt!


Kommentaare ei ole: