esmaspäev, 20. veebruar 2012

LAPSED JA AKTUS


******************************************
23. veebruaril, kell 10,15

Toimub lasteaia saalis

  VABARIIGI SÜNNIPÄEVA PIDULIK AKTUS
  
Pane lapsele selga pidulikud riided!!

NB! Sel päeval on meie maja avatud kella 15,30.


*********************************************

Tänane päev kujunes hoopis teistsuguseks, kui olin plaaninud:
"Tere!" kuulsin täna hommikul ainult neljal korral,
isiklike olude sunnil olin lasteaias õhtuni,
nii hea, rahulik ja töine päev oli tegelikult!

 Siim kuulutas kohe hommikul, riideid seljast võtmata, et jõi vahepeal tühjaks kaljapudeli. Veel ei ole sellest midagi teinud, kuid reedel teeb emme-issiga." Lõikan kääridega ülemise poole ära, punni viskan minema. Tegelikult on see kork, ja toitude juures, see on roheline!" seletab poiss õhinal, " Alumise poole värvin siniseks, peale kleebin  kommipildid. Siis jõulude ajal hakkavad päkapikud sinna pakke tooma!", hakkab Siim lõpuks naerma. 
Kui ema õhtul Siimule järele tuli, selgus põhiuudis - pere oli käinud Pärnus Jääfestivalil!!! Üllatus oli ka mulle nii suur, et jäigi küsimata, kuidas ja mida seal nähti!? Kuid seda veel jõuame teha. 
Vaat selline lõbus uudis.

Sel nädalal räägime, nagu arvata võib, meie vabariigi rahvast, lipust, vapist, hümnist.
Täna vaatasime rahvariideid, uurisime mustreid, värve. Võrdlesime teiste rahvaste riietega. Mõned rahvariided kaugetel maadel olid nagu pruudi omad kohe - loorid peas ja puha!!Aga meil ei ole. 


Ka Eesti muinasjuttudest rääkisime. Lugesime väikese muinasjutu varese naisevõtust.
 Ja kuna vareselgi olid rahvariided seljas, tegime meie ka endale rahvariidemustreid kasutades rahvalikud linnud. 


Tegelikult on linnud palju ilusamad kui siin pildil paistavad, ausõna!! 
Eriti tööhoos olid tüdrukud - Jaanika ja Karolin. Poisid käisid ikka vahepeal mängimas ja mütse ei teinud pähe - isu sai otsa! Kuid oli ikka suur töö ka!! Vaevalt saime õuemineku ajaks valmis!

Pealelõunane aeg kulus mängudele, mis lugema õpetavad. Lauri ei osanud enam üldse asja edasi ajada, kui selgus, et viimane täht sõnas ka olemas on ja see tuleb veel üles ka leida! Aga harjutamine teeb meistriks ja asi hakkas lõpuks minema!! Siim ja Karolin proovisid oma jõududega hakkama saada, kuid eks nende ülesanded olid raskemad ka. Karolin just palus minu abi, kui selgus, et vaja saali minna, võimlemisringi...! Lauri oli selleks ajaks oma sõnade tähed leidnud, kuid Jaanikaga alles alustasime...Kuid loodame tulevikus jätkata.

Lauri koristas tüdrukute segaduse nukutoas ja korjas kokku ehitusmaterjali, et homme korras tuba ees ootaks!
Jaanika ja ema Triinuga jalutasime vastu Lauri emale. Ta helistas, et on teel lasteaeda. 
Nii lõppes tänane tööpäev!!
Sellised ajad on head rahulikuks tööks ja õppimiseks - lapsi vähe ja  aega jagub igaühele parajalt.



 President Toomas Hendrik Ilves ülendas kapteniks meie Heidi isa Margo.

PALJU ÕNNE !!!!


1 kommentaar:

Marika ütles ...

Nii palju vahvaid tegemisi ja üritusi! Need linnud on tõeliselt ilusad. Väga kahju, et Katriin sellest osa ei saanud. Meie oleme taas haiged, kui enne oli vinduv nohuviirus, millest juba lahti saime ja isegi paar päeva lasteaias käisime. Siis nüüd saime sõbraks kõrge palavikuga gripiviirusega. Õnneks palaviku sõprusest ütlesime lahti aga külla on end unustanud köha -ja nohupoiss. Loodetavasti varsti ehk saame taas Teiega koos tegutseda. Seniks aga kõigile pikka liugu ja vahukooreküllaseid kukleid ning muidugi meeleolukat Vabariigi sünnipäeva tähistamist!