neljapäev, 1. november 2012

MÄNGUASJADE MÕNUS SÜGISPÄEV



Neljapäev on meie rühmas alati kõige parem päev - mänguasjapäev!!!
Siis on vaiksem, rahulikum ja huvitavam...
Ka väike vabatahtlik kohustus kaasneb päevaga - ma võtan mänguasja kaasa , ei unusta! 

Kreetel oli mäng printsessidest, printsessidega printsessidele. 
Kui saad kokku kõik vajaliku printsessile - oled võitja!!
 Heidil oli kaasas kaks looma - lõvi ja draakon. Et lubatud on kaasas võtta siiski ainult üks mänguasi, oli preili kohe nõus teise kappi viima. Siin laual on siiski ka veel draakon.
Miks ainult üks mänguasi? 
Kuna lapsed hakkasid juba meid segadusse ajama - aga mul on see komplekt! Ja asju oli terve kotitäis! Õhtuks olid aga osa juba kaotsi läinud...
 Kreete ja Karolin teevad vahepeal võimlemisharjutusi. 
On ikka tugevad tüdrukud! 
Vahepeal oli seal keskel veel Jaanika kõhuli - siis oli koerakuut. 
Tõsi, siis olid võimlejatel ühendatud teised käed ja näod vastakuti.
 Enne õueminekut vaatasime kaasavõetud mänguasjad üle. 
Häälisime ja otsisime sõnadest pikki häälikuid.
Siin on meil toimumas puudutusmäng. 
Täna sõitis mees autoga ja käis vahepeal kaupluses pehmet saia ostmas.
Tühi koht Karolini ees on minu oma.
Kevin ja Lauri ehitasid tornparkimismaja.
Oi, milline sõna!

Ja siis õue!

Juba voodis olles panime oma mänguasjad kõik jutu sisse.  
Laste soov oli, et jutt saaks ka siia üles pandud.
Lugege ikka lastega ja lastele ka, sest sellisel kujul pole ka nemad veel lugu näinud. 
Lubasin neile, et "ilustan"meie tööd väheke kodus.

MÄNGUASJADE MÕNUS SÜGISPÄEV.

Käruga traktor (Joel Siim), ralliauto(Mattias) ja kopp(Karla) ärkasid ühel sügishommikul garaažis. Ilm oli ilus – paistis päike ja ... keegi määgis õues. Masinad jäid kuulatama. Selge, et see oli lammas Mii(Katriin), siitsamast nende enda laudast. Väheke rattaid raputanud ja lampe liigutanud, sõitsid masinad õue. Vaene Mii! Tal oli rohi täiesti otsas ja heina ka polnud! Mis teha? Masinad otsustasid Miid aidata. Kolmekesi reas sõitsid murelikud masinad metsa ääres oleva põllu suunas. Kuid vahepeal oli palju vihma sadanud ja põld oli lausa vee all. Mis teha? Masinate mootorid jäid seisma.
„Sõidan üle!!“ uhkeldas ralliauto.
Kopp hoiatas: „Ära mine! Sa võid ära uppuda või kinni jääda või katki minna!“. Ei kuulanud vägev ralliauto kedagi ja kihutas vette. Peagi olid aga tuled vee all ja mootor märg. Õnneks tõmbas jõumasin traktor vesise rallika kuivemale kohale. Nüüd oli selge, et läbi minna ei saa.
Nüüd asus tööle kopp. Ta kaevas suure-suure augu , kuhu põllul olev vesi kogunes.
Nii sai peagi rohi kopaga traktori kärule tõstetud ja lauda juurde viidud. Tänulik Mii krõmpsutas värsket rohtu mõnuga süüa.
Lauda juurde olid uudistama tulnud aga veel kass(Mirjam), koer(Annabel Anet), kiisu (Jaanika)ja lõvi(Heidi). Ka neil olid kõhud tühjad. Aga rohi pole nende toit! Kass ja kiisu unistasid piima limpsimisest, lõvi tahtis liha süüa, koer suurt konti närida. Lammas oli ka õnnetu, ega osanud sõpru kuidagi aidata.
Õhus kuuldus vihinat ja kohale lendas sõbralik, suurte rinnalihastega ämblikmees(Rando), rinna peal säramas vilkuvate tuledega ämblik.
„Mida te süüa tahate?“ küsis ämblikmees.
Loomade soovid teada saanud, tormas ämblikmees minema ja oli peagi tagasi, toidud õnnelikele loomadele kaasas.
Kõhud täis, oli loomaperel tahtmine midagi mängida. Lauda seina ääres olevatest palkidest(Karolin)ehitati laud ja toolid. Peagi said valmis kiiged, redelid ja turnikas. Mängis mõnus, sportlik muusika.
Lõvi ja koer valisid kaardimängu(Egon), mida rõõmsalt mängiti. Kiisu, kass ja lammas mängisid printsessimängu(Kreete).
Ämblikmees oli tähelepanelik, kiire, hoolas, tark ja tugev – hoidis silma peal, et keegi kõrgest kohast alla ei kukuksta pani kaitsevõrgu turnika alla rippuma. Hea, vabatahtlik, abivalmis  ja vallaline robot (Marten)oli kohe valmis aitama, kui võrk peaks katki minema. Tööpäev lõppes ka ralliautol, käruga traktoril ja kopal. Nad tulid ka parki lõbutsema. Ka chrysler(Siim), punane auto(Kevin) ja kõikuv auto (Karl) tulid turnikale lõbutsema.
Piimaauto oli täna enda koormaks valinud puuvilja-ja marjajogurti, millega ta pargi külastajaid, ilma rahata, kostitas. Selles jogurtis olid maasikad, mangod, apelsinid, sidrunid, vaarikad, kirsid, õunad, mustsõstrad, valged sõstrad, punased sõstrad, tikrid, ploomid, arbuusid, mustikad, kapsad, banaanid, melonid, ananassid ja pohlad.
Lõpuks kuuldus pargist ainult veel unelaulu, kuni ämblikmees tõmbas plaadimängija juhtme seinast välja.


HEAD LUGEMIST!



Kommentaare ei ole: