neljapäev, 22. november 2012

Juba on neljapäeva hommik!! Aeg lihtsalt tormab edasi, tagasi vaatamata, endalegi aru andmata...! Ja mina, penskar, ei jõua temaga sammu pidada - jään lihtsalt maha...!
Laupäeva hommikul sõitsin koduõuest välja, tagasi jõudsin esmaspäeva lõunaks ja kohe lasteaeda. Mõtted olid alles teel koju, kui ise juba lasteaias olin...
Tööhoo saime sisse alles teisipäeva hommikul.
 Alustasime töölehtedega. Poisid asusid tööle poistega, tüdrukud tüdrukutega, kes paberilt rõõmsalt vastu vaatasid. Kõigepealt tegime piirjooned korralikult nähtavaks. Rando oli õnnelik, et poistel palju vähem vaja rabeleda, kui tüdrukutel - neil patsid ja pikad juuksed...!
Lehe teisel küljel on numbrid. Õppisime kirjutama number 1. Algul väike kriipsuke alt üles, siis alles pikk kriips ülevalt alla. 
Siis võis ära värvida poisi pluusi ja tüdruku kleidi. Kuid aega kuulata ja tähele panna, mida täpselt teha, ju pole. Mõni hakkaks peale juustest, mõni pükstest. Kuid kuulamisoskus on väga vajalik oskus!!! Andke kodus lastele ülesandeid, mis pisut igapäevastest tegemistest kõrvale kalduvad - vaadake, kas panevad tähele, et midagi tuleb teha teisiti!?
Kolmapäev. Õhtupoolikud on rohkem mängulised, hommikud töised. Sain aega ise ka nii voolida kui vaadata, milliseid mänge ja kuidas lapsed mängivad. Nägin, milliseid tsirkusetrikke lapsed meie turnikal teevad. Eriti tüdrukud, poisid voolisid ja mängisid legodega teisies toas. Heidi istus poiste taga toolil ja küsis mõistatusi. Väga vahva oli vaadata - kuulata!!!!
Saksa keele õpetaja Aili sõitis Austriasse, end täiendama. Nii ongi aega rohkem vabalt hingata.
Neljapäeval teeme töölehti edasi. Õpime kirjutama number 2 keerde ja konkse; vaatame, kuidas tüdruk ja poiss elavad. pean tunnistama, et mõtted, mda ja kuidas teha, tekivad mul elu käigus ja vahetult enne tegemisi. Nii et ette ei oska ma eriti ennustada, milleni täna veel jõuame või mida teeme...
Kahjuks ei lase arvuti pilte üles panna - nõuab jälle raha. Pean midagi välja mõtlema, et tema tarkusest üle olla. Arvasin, et petan ta Wordiga ära ja kopeerin siia pildid, kuid see nõks ei läinud läbi.... Aga küll saan hakkama!!!
Kell on hommikul 5,08.  Sätin võileivad kotti, kohvikoore topsiga kõrvale. Unustada ei tohi ka fotokat ja mobiili. See viimane kipub lasteaias jope tasku ununema...Siis võib keldrist ratta välja tuua ja peagi paistab Uduvere poolt sinine tuluke, mis Marje rattal rõõmsalt hüpleb... 
"Liigun õues, tervis põues!" on meie selle nädala teema. Mis siis on see tervis, said eile vastata ka lastel järel käinud emad-isad. Ei olnudki eriti kerge küsimus!!! Siim ema Eva võttis asja kenasti kokku, et tervis on tervik! Kui midagi puudu on, siis polegi tervist!! Ja eks see nii ongi - kui juba tõused vale jalaga voodist, ongi tervis paigast ära...!
ILUSAT JA SÄRAVAT TÖÖPÄEVA TEILE KÕIGILE! 
MEILE MUIDUGI KA!

Kommentaare ei ole: