neljapäev, 18. oktoober 2012

SIGRI-MIGRI PÄEV

Hommikul tormas Kevin uksest sisse, Karla lärmates järgi. Peale tervitusi uurisin, kuhu siis Rando jäi. Kevin itsitas, et jäi bussist maha! Jooksis küll, aga buss sõitis enne minema. Mina ahastasin, et miks te siis ei öelnud bussijuhile, et Rando tuleb? Kevin vastu, et ütlesime küll, aba bussijuht ei teinud väljagi.  Kehitasin ohates õlgu, et Randol tuli siis tagasi minna. 
Siis läks uks lahti ja Rando tormas sisse: "Noh, kas Malle uskus vä?", oli esimene küsimus. Oi, nad olid õnnelikud, et said mind ninapidi vedada!!!! 
Mõned töised minutid, mitte rohkem kui viis, ja ongi sõnad paigas!!
 Tegelikult ladusid Rando ja Kevin  ise veel ka sõprade omad üle, vabatahtlikult!!! 

Peale sööki võtsime ette kodused mänguasjad. 
Iga laps haaras 10 kastanimuna ja mänguasja. Kõigepealt tüdrukud - neid oli tervelt 9, siis poisid - neid oli vaid 6. Mitme võrra tüdrukuid rohkem/poisse  vähem?
Siis lapse nimi ja mänguasi läksid häälimisele. 
Ikka täht ja kastanimuna, täht ja kastanimuna...
Mitu tähte on nimes? Mitmes täht on A...või L? 
Algul ei saanud vedama. Kuid järjest kiiremini hakkas minema ja lõpuks saime kõik tehtud!!! Mitte keegi ei tahtnud ära minna, kellegi tähelepanu ei vajunud laiali!! On meil ikka tublid lapsed!!!!!!Ei jõua kohe ära kiita! Igaüks kiitis iseend ja tegi endale pai! Minu poolt suured tänusõnad ja kallid kõigile! 
Väheke saime mängida ja siis õue! Läksime metsa. Jaanika küll arvas, et Malle võiks üksinda minna, kui ta nii väga tahab, nemad jäävad õue mängima. Aga lõpuks läksime siiski koos. Ja Pipid ka veel.
 Mets oli ilus. Lõhn oli eriline - niiske ja natuke kibe, puud ja sammal märg, maapind segane nagu sigri-migri sügisel peabki olema . 
Meie otsisime auguga lehe ja vaatasime, milline on sügisene mets ja maapind.
 Võistlused toimusid kahel alal: kõige suurem leht ja kõige ilusam leht. 
Tulemus on teie ees, kännul.
 Nüüd tuli muinasjutt mehest, kes läks sügisel heinamaalt reha ära tooma, mille oli suvel sinna unustanud. Kuid vajus talveunne nagu ussidki.
Arutlesime ka, millised loomad talveunne jäävad.
Ja siis ruttu lasteaiaõue mängima!!!!

Muinasjutt kullaketrajatest jõudis täna kohani, kus kuningapoeg hakkab oma printsessi, kes on vesiroosiks nõiutud, päästma. Päästmise põhivariante pakuti kolm: 
suudleb lille
paneb vaasi,vette ja ootab
seob lille varre külge kuldsõrmuse.
Homme  päästab kuningapoeg oma printsessi kindlasti!!!


Kommentaare ei ole: