teisipäev, 4. september 2012

ALGAB ARGIPÄEV


SUUR AITÄH KALLID LAPSED JA LAPSEVANEMAD MEID UUE ÕPPEAASTA ALGUSE PUHUL  LILLEDE, KOOGI JA KOMMIDEGA MEELES PIDAMAST!!
Juba eile, esmaspäeval, peale magamist, võtsime vestlusteemaks tarkuse. Et mis see on ja kas peale lugemise ja kirjutamise veel mingit tarkust elus vaja läheb. Selgus, et jaa, lapsed teavad täpselt, kuidas tuleb olla ja elada. ainult et neist tõdedest on väga raske kinni pidada nagu meil, täiskasvanuilgi endalgi!! Kõige rohkem tõdesid/tarkusi on lapsed endale talletanud seoses söömisega: istu vaikselt! Ära mängi toiduga! Ära aja maha! Söögi ajal ei räägita! ja nii edasi. Kuid kuidas nende täitmisega on? Loeme siis meid tõdesid ikka nüüd edaspidi sageli ja loodan, et kunagi aastate pärast on meie Sipsikutel, mida meenutada...
Eile mõõtsime, kui palju me siis suvega kasvanud oleme. Selgus, et koolifinišisse on jõudnud peaaegu kõik lapsed!!! See pikkus on mõõduribal, mille tõi lasteaeda ja kleepis seinale Elis Kristeni ema Janika, märgitud numbritega 1 m.22,5 cm. See mõõdik on praegu "kuum sõna" - kogu aeg keegi on kasvanud ja tuleb üle mõõta. 
SUUR TÄNU, JANIKA!!!
Ehitusmängu, mis endiselt populaarne, lisandus eile hobune koos ratsanikuga. Hobune vahepeal ikka suunas ratsanikku, et istu ettepoole ja siis jälle tahapoole, kuni lõpuks kokku vajus. Nalja kui palju!!!
Täna hommikul tõi Heidi isa Margo meile liiklusmängu. Nõukaaegne mäng, kuid väga õpetlik, vahva, pilkupüüdev ja nostalgiline. Liikluslinnaku saab kokku panna osadest, nagu pildilt näete. Kaasas on kõikvõimalikud liiklusmärgid ja vanhendid. Muu hulgas hobune vankriga, mees aiakäruga, külgkorviga mootorratas. Poisid olid ikka väga vaimustuses!!!!
Uus tahvel meelitab kriitidega joonistama ja abi/nõu küsima. Rando õppis kirjutama väikevenna nime, Jaanika joonistas parasjagu voodit. Kevin kirjutab nüüd  nime vasakult paremale. 
Karolin kirjutas hommikul kööginurka hommiku- ja lõunasöögi. Tüdruk tunnistas ohates, et oli ikka väga raske küll. Eks kriidi käeshoidmine on pisut ikka teistmoodi kui pliiats. Ka sõnad on rasked ning vajavad väga hoolsat jälgimist, et vigu sisse ei tuleks. Aga eks ikka ainult harjutamine teeb meistriks!!!
Heidi kustutas peale hommikusööki menüü mittevajaliku osa maha ja kirjutas ootesöögi asemele. Samas sai heidi õppida, kuidas hoida kriiti, et kergem kirjutada oleks.
 Korjasime Siretiga kokku kõik vanad vildikad ja lapsed saavad joonistada kuni tühjad on. Paberiga ümberkäimisel on ikka veel raskusi - kaks kriipsu peale uus paber ette. Jälgige ka kodus, et paberil oleks pilt, mitte lihtsalt mõni kriips ühel paberi poolel
Et pilt seinale saaks, tuli seda enda allkirjaga kinnitada.

Jõudsime hommikul veel häälida. Iga lapse riietusest leidsime kedagi/midagi, mis häälikute kaupa kõik koos välja lugesime. Mõnele oli see päris raske....Ärge unustage ka kodus häälimist, 3-4 täheliste sõnade lugemist!!! Vaadake mänge blogi algusest!!
Õues oli tormamine uute mängumajade ümber. Kahjuks on need veel sisustamata, värvimata. Kuid me parandame end!!
Jalgrattaid peame hoidma värava kõrval, aia ääres. Midagi pole parata, praegu paremat lahendust  lihtsalt pole...! Võimalust lapse jalgratast õhtul lasteaeda jätta enam üldse pole.
Nii on möödunud kaks esimest päeva uue õppeaasta algusest.
Reedel on meil saalis teemahommik/aktus 
TARKUS TULEB TASAPISI


Kommentaare ei ole: