teisipäev, 18. september 2012

Käes on septembri teine pool ja meil aeg mängida rohkem õpetlikke mänge.
 Peale sööki lugesime lapsed kokku. Poisse oli 8, tüdrukuid 9. Mitme võrra on poisse rohkem kui tüdrukuid? Vaikus. Võtsime siis paaridesse, ikka poiss-tüdruk, poiss-tüdruk. nii selgus, et poisse on ühe võrra rohkem kui tüdrukuid, tüdrukuid ühe võrra vähem kui poisse.
Alustasime siis oma vasaku-parema käsi/jalg/kõrv/silm otsimist. No ei leia!! Nagu polegi meie endi küljes!! Kuid ennäe imet - lõpuks ikka leidsime!!!
Pane parem käsi paremale õlale! Pane parem käsi paremale silmale! pane parem käsi paremale kõrvale! Siis kõik see sama vasaku käega, siis vaheldumisi kord ühe, kord teise käega... Siis lõpuks pane parem käsi vasakule põlvele! Ja jälle kõik sassis! Kuid nii palju polegi korraga vaja! Ikka tasa ja targu!! Siiski prooviks oli hea: nalja kui palju -käsi ja jalgu tundus olevat igaühel rohkem kui kaks. 
Arutasime siis, et kummal pool teeserval sa käid, kui lasteaiaväravast välja lähed. Jälle oli vasak käsi kadunud... Täitsa keeruline oli!!! 
Eks me olime seda ju ka eelmisel aastal juba harjutanud, aga see suvi ....
Huh, mõistus kippus lausa sassi minema - vahelduseks vaja väheke end liigutada. Mängisime siis valgusfoori mängu: punane tuli(punane paberileht) - seisa täitsa vaikselt, kollane tuli - hüppa, roheline - jookse!! 
Ja nüüd arvuti juurde! 
Liiklusmärgid meie ümber. Jah, lapsed olid neid näinud. Teati ka, et neid tuleb vaadata. Kuid mida need tähendavad, et teatud.  Tuntud olid suunavad märgid: arstiabi ja söögikoht, Tartusse ja Tallinna. Kuid keelavad, hoiatavad, kohustavad märgid olid tundmata.Võtsime siis need arvuti abiga ette, ja targemaks saime kõik, mina kaasa arvatud.
Kallid vanemad! Kui sõidate, seletage ikka lastele liiklusmärkide tähendusi! 
Kodutee ääres olevad märgid tunti kohe ära, kuid nende eesmärki seal ei teatud....
Vahelduseks soovisid lapsed jälle valgusfoorimängu
 Ja siis laua äärde!
Igaühel oli laual selline luuletus ja selle kõrval pliiats.
Ärge nüüd ehmatage - ei pidanud seda lapsed mitte lugema!!! Kuid siiski, siiski - Karolin, Heidi ja Siim lugesid selle lastele ette. Tuletasime meelde, et aeg on helkurid välja otsida!!! Edaspidi õpime selle loo ka pähe.
Ja siis tuli selles luuletuses olevatele A- tähtedele ring ümber tõmmata. Teate, täitsa raske oli!!!
Neljal esimesel real jõudsime ka A-tähtede arvu kokku lugeda, siis otsustasime õue minna!!
                                 Jutt sai pikk ja tuim, aga tegelikult oli meil tore ja aeg möödus kiiresti!
Õues ootas Elo. Paar vahvat kapteni ja kuningaga mängu soojenduseks ja siis algas kaugushüppe harjutamine. Selleks kasutas Elo kõrgushüpet üle lati - maanduda tuleb ju kaugust hüpates kahele jalale. Kenasti tuli välja!!!
Spordipäevateade kõigile teadmiseks. 
See toimub lasteaia õues.

Homme algavad lasteaia õues ettevalmistused uue ja uhke mänguväljaku paigaldamiseks.
 Õuele tuleb ekskavaator, kes pinnase välja tõstab ja autod viivad minema. Laupäevaks tahetakse ettevalmistustöödega valmis saada. Nii selgitas vallavanem. 


Kommentaare ei ole: