kolmapäev, 26. september 2012



Hommikul, akna peal sõpru oodates, hõiskas Karolin:" Malle, tule vaata! Rasvatihased!". Karolin luges linnukesi kokku tervelt viis, kuid pildile saime, läbi häda, ainult ühe...See on aga märk, et olge valmis - läheb külmaks! Ja siis vajavad linnud abi!


Piimanädal on täies hoos! Kahjuks eile mind lasteaias polnud, kui TERE käis enda piimatoodetega meil lasteaias külas. Kuid täna võtsime ette väikese jalutuskäigu kauplusse, et näha, kui palju piimatooteid kohalik kaubandus pakub.
Kõigile korralik turvavarustus selga ja teele!
Kauplus on hommikupoolikul ostjatest päris tühi - kõik tööl. 
Võtsime suuna kohe magusa juurde. 
Kõige rikkalikum ongi piimatoodetest jäätise sortiment. Ega ma isegi pole vaadanud, millised firmad enda kaupa pakuvad ja kui  erineva maitse, kaalu ja hinnaga meie jäätiselett on. See on uskumatult lai!!!!! Kui kauplusesse lähete, veenduge oma silmaga!
Siis viskasime pilgu peale võile, margariinile, juustule. 
Tavaline piim, kohupiim, jogurt on omaette kapis.
 Lapsed olid asjaga kursis, kes rohkem, kes vähem: miks piimatooted külmkapis on? Kui kaua säilivad? Miks sa keefiri ei taha? Kuidas pärmi kasutatakse? Miks igal tootel oma koht on? Kaupluses käies ära puutu riiulitel olevat kaupa, klaasi all olev kaup on Sulle vaatamiseks, ära klaase kätega puutu! Ära lärma ega jookse kaupluses! 
Tänasime kaupluse müüjaid lahke vastuvõtu eest ja asusime tagasiteele.
Uus turnikas on praegu ju ülikuum koht!!! Pealegi polnud teised lapsed veel õue tulnud.
Peagi tuli Elo liikumistegelust tegema ja see meeldib lastele alati väga-väga!
Tuppa läksime täna pisut varem kui tavaliselt - uurisime enne sööki, kuidas kaalutakse jahu/suhkrut ja millega mõõdetakse vedelikke. Võrdlesime, kas liiter piima ja kilo suhkrut on üheraskused - ei olnud, kuid kilo mannat ja kilo jahu küll.
Ja oligi aeg voodisse pugeda. 
Magamistoas on alati lärmi ja tormamist kui  palju, kuid minu sisseastumisega saabub kohe vaikus ja kõik hakkavad töiselt sebima. Küsisin, et miks see nii on? Ma pidin karm olema, sellepärast. 
Väike unelugu karust ja sääskedest ning saabuski vaikus.
 Ainult ehitusmees koputas seina taga - neil pole uinakut ette nähtud!




Kommentaare ei ole: