esmaspäev, 23. aprill 2012

VIHMANE ESMASPÄEV

Vahel ei lähe kõik plaanipäraselt. Täna oli plaanis meil metsa minna. Koos Päiksekestega. Kuid väga vihmane ilm rikkus meie plaanid nii põhjalikult, et isegi õue ei saanud.  
Hommikul asusud poisid kohe agaralt maske tegema. Abistasin nagu oskasin. Polnudki oluline, kas neid kasutame või ei, peaasi, et teha sai. Küll oli lõikamist, kleepimist, sättimist, et silmad oleksid õigel kohal ja välja näeks. Malle ei andnud värvilist paberit ka - siis muudkui värvi ning triibuta. Kummi polnud, millega pea ümber panna. Panime siis paberiribadega. Huhh...Lõpuks arvasin, et võiks pilti ka teha, suur töö tehtud. Selgus, et enamus maske juba kappi viidud!!! Miks? Et ikka õhtul koju viia!!!

Tulime Karoliniga mõttele teha akvaarium. Õues sadas mis hirmus - ela nagu akvaariumis. Karolin joonistas kalad, mina monteerisin  plastmasskarbile sisse kõrre, mille külge sidusime niidiga kalad. Tervelt kolm kala mahtus! Siis pani Karolin jope selga, kummikud jalga ja läks tõi õuest natuke liiva ja kive, akvaariumi põhja.  Karen joonistas ilusad, sinised merelained taha äärde.Täitsa vahva tuli!! Ainult pildile jäi võtmata, kuigi oli selleks ajaks valmis juba! Meie ju kiirustasime juba saali, kuna Elo ootas kella 10-ks võimlema. Vaja oli veel riided ka vahetada. 
Kui lapsed saalist tulid, sadas endiselt vihma. Oeh! No mida teha!? Mängisime toas natuke aega, siis läksime tagasi saali, Päiksekestega liikumismänge mängima. 45 minutit möödus imekiiresti! Ja oligi lõunasöögiaeg käes!
Unejutuks oli täna muinasjutt "Väike rätik". 
Enne arutasime, mida rätiga teha saab: kuivatada, paadile purjeks panna, kaela ja pähe siduda, lipuks kasutada, kuuma ja määrdunud asja kaitseks ümber käe panna, pesta, lehvitada, laualinaks sättida, väikeseks kardinaks panna, nuuskamiseks kasutada, basseini hüpata.
Tänane lugu oli päris pikk. Palusin lastel mulle homseks pildid joonistada selle muinasjutu järgi. Eks siis homme näen, millised pildid mind ees ootavad. 
 Regyta kaalus-mõõtis lapsed üle, logopeed Diana sai oma jutud räägitud. 
Kuid metsas jäi käimata, orienteerumine jäi tegemata. Kuid jõuame, kevad alles lapsekingades!!!
Sellegipoolest oli töine, asjalik ja lahe hommikupoolik.

Kommentaare ei ole: