kolmapäev, 14. detsember 2011

PIDULIK JA VIHMANE KOLMAPÄEV


Täna sai Karla 6- aastaseks. 
Tort, kaart ja õnnitlused aitasid sünnipäeva pidulikuks muuta.


PALJU ÕNNE, KALLIS KARLA!


 Heidi ja Lauri mängisid hobust.  Ilus mäng oli!!


Siis võtsime oma padjad. Padi tuli nii pea peale panna, et kätega kinni ei hoia. Tuli juba päris hästi välja!!


 Anni tõi enda salli. Meid oli 16 last. Kõik mahtusid väikesest sallikesest kinni võtma ja ka veel, teisi arvestades, edasi liikuma. Nii vähe ruumi on vaja, et üksteisega arvestada, sõbralikult edasi liikuda. Keegi ei trüginud, keegi ei virisenud ega tõuganud. Kõik liikusid vaikselt ja rahulikult ning vaatasid, et sõbral tema kõrval hea oleks!



Nüüd sai iga laps endale kaks nägu - rõõmsa ja kurva, teine paberi teisel küljel.  Esitasin küsimusi ja laps pidi näitama nägu mis talle sobis - kurba või rõõmsat. Nii areneb lapse enesekindlus: mina arvan nii, sina arvad teisiti!


tegevuse lõpuks selgitasime välja meie laste rea pikkuse järjekorras. Kutsusin lapsed ükshaaval välja ja seadsime siis rivi korda - kellest pikem, kellest lühem, kõige pikem, kõige lühem. Rida on siin pildil.

 ARMSAD LAPSEVANEMAD !

HOMSEST TAHAVAD TEIE LAPSED KANDA PÄKAPIKUMÜTSI! KEL VÕIMALIK, PALUN PANE SEE LAPSELE PÄHE! (selgus kurva-rõõmsa mängus)


ÕPETA KODUS LAPSELE SALM JÕULUVANA KÄEST PAKI LUNASTAMISEKS! JÄRGMISE NÄDALA ALGUL LOEME NEED HARJUTAMISEKS MÄNGUJÕULUVANALE ETTE. (selgus kurva-rõõmsa mängus)


TÄNA HOMMIKUL PÖÖRDUS ÜKS LAPSEVANEM MINU POOLE MUREGA, ET LAPS ON NOHUNE JA KÖHANE NING RÜHMAS ON HAIGED LAPSED. HINDAN AVAMEELSUST JA OLEN SELLISE VESTLUSE EEST VÄGA TÄNULIK! AITÄH! 
KUID PRAEGU EI KÖHI MITTE ÜKSKI LAPS, EI PÄEVA JOOKSU EGA MAGADES. PISUT NOHUSEID, PEAN TUNNISTAMA ON. KUID KUI LAPS ISE SELLE EEST HOOLITSEB, ET ON VAJA NUUSATA JA SEDA KA PÄEVA JOOKSUL VAID   MÕNED KORRAD,  LEIAN, ET EMA VÕIB SIIS RAHULIKULT TÖÖL  KÄIA! TULETAN LASTELE  SEALJUURES MEELDE, ET KÄED TULEB PEALE NUUSKAMIST ÄRA PESTA! VÕI KUIDAS TEIE ARVATE, EMAD-ISAD?
ANDKE IKKA TEADA, KUI MILLEGAGI RAHUL EI OLE! ARUTAME ASJA!  

Kommentaare ei ole: