kolmapäev, 25. jaanuar 2012

PIKK JUTT??

Võib-olla teile, kes te meie blogi vaatate, on tänane jutt liiga pikk! Tegin video (mille kvaliteet fotokaga tehtuna ei ole kõige parem) ja pilte tahaksin ka veel juurde panna! Teiepoolseid kommentaare on siin blogis nii vähe, et ma ei teagi, mis enamus vaatajaid meie tegemistest ja blogist üldse arvavad...!

Nojah! Aga alustasime oma päeva mänguga, kus Sipsik läheb reisile. Sageli ei tea ma isegi, milline mäng lastele meeldib, milline mitte.


Uus mäng tundus mulle endale mitte eriti köitev, kuid juhtus vastupidine -lastele meeldis väga. Sipsik läks reisile sõidukiga, mille sõnas ei tohtinud olla S-tähte. LAEV, oli kiire vastus.Kuhu? Nüüd pidi koha nimetuses kindlasti S- täht olema. Pakuti SOOME, ROOTSI, INGLISMAA, LAPIMAA.Viimane läks kohe välja - s-tähte pole! Valiti Soome. Siis oli mul valmis pandud reisikott asjadega. Kuid kaasa võis võtta asjad  s-tähe olemasoluga. Väga huvitav oli jah!! See kõik toimus juba enne hommikusööki.
Nüüd jäi aega pisut mänguks. Leppisime kokku, et 9,30 lähme jälle juttu ajama. Ja nagu videolt näha, tuletas seda Mirjam õigel ajal meelde.
Rääkisime täna kuulmisest ja kuulamisest. Katsusime enda kõrva ja uurisime sõbra oma.

Kuulasime vaikust toas ja erinevaid "hääli" kotis - paberi krabin, võtmed, kelluke, meie mängutopsid. Kuulmise hoidmisest ja kõrvahaigustest räägime reedel.
Tegevuse lõppedes näitas kell 10,20. Saime veel väheke mängida...
...ja siis õue!
Video sai ilmselt liiga suur (nii arvasid targemad minust), sellepärast,kes tahab vaadata, näeb seda youtubes aadressil:
Tüdrukud tegid lumest endale toad.

Lõunasöögiks oli "rõbnõi supp". Kalasupp ei saa ju öelda - lusikad käivad klõps! lauale! Aga rõõmus supp toob lastele naeratuse näole ja supp sai söödud ning juurdegi küsitud! Imehästi maitses!!

Unejutuks oli täna "Hunt ja seitse kitsetalle", sest huntki kasutas moonutatud häält, mida kitsetalled kuulasid ja arvasid ema hääle olevat. Teine jutuke oli linnukesest kes kuulmise järgi lehmalüpsmisest endale laulu leidis: silks-solks, silks-solks...Kuulake suvel metsas!!

TÄNASE PÄEVA NAEL!
Heidi pikutab diivanil, tekk peal. Ema Jaanika läks poodi. Nukunurk segamini mis hirmus! Seletan Heidile, et teil kodu nii segamini, vaat kui tulevad praegu külalised, siis on ikka häbi küll. Heidi pistab pea teki alt välja ja hõikab: külalised tulevad homme! ning tõmbab teki jälle üle pea!


MIS JÄI RÄÄKIMATA?


Et Mirjam sõi hommikul pudru kõik otsa!


Et Egert voolis puust mehe kõrvale samasuguse, kuid veidi väiksema.

Et Egon ja Siim tegid maailmatu pika autotee.

Et avastasime luubi!

AITÄH VAATAMAST-LUGEMAST!

1 kommentaar:

Janika ütles ...

Kui mul suurem laps lasteaias käis siis tahtsin,et oleks keegi kes pildistaks tema tegemisi lasteaias.
Oled leidnud minu arust väga hea koha laste tegemiste kajastamiseks.Ja kodus olles saab ka kursis olla lasteaias toimuvaga(näidendid,mängud...)
Ja head nõuanded kuluvad alati ära.