kolmapäev, 18. jaanuar 2012

MESIKÄPALINE KOLMAPÄEV

Hommiku saatsime mööda kaht uut mängu õppides. Olin loomulikult ka ise osaline ja abi tuli küsida lisaks veel Ellelt ning õues õpetajateltki. Nimelt ei leidnud me kohe asjalist ja eakohalist mõistet telliskivi meenutavale matemaatilisele kehale. Oih, kui keeruline sõnastus tuli! Nojah, pildil oli nagu telliskivi, aga meie pidime teda matemaatilise mõistega nimetama. Arvasime siis, et vist risttahukas...? Lasteaeda selline termin nagu ei peaks veel sisse "mahtuma", kuid paremat me ei leidnud. Mängud olid kaartidega ja  nagu ikka - lotod, doominood, kuid matemaatilised. Ilma täiskasvanu abita neid siiski ei mängi.

 Enne õue minemist mängisime läbi olukorrad, mis võivad tekkida:

  • kelgumäel, kui reeglitest kinni ei pea. 
  • kui lumepalliga näiteks vastu nägu saad!! Mis siis teha? Arvati üksmeelselt, et vaja vaadata, kes tegi, miks tegi! Keegi ei pakkunud välja, et sõpra on vaja hoopis aidata! Kuid koos selleni ikka jõudsime. Samuti arvasime, et ega keegi meelega palli sulle ikka nii tugevasti ei viska, et väga valus on. Ja kui see juhtub, siis mine kohe sõbra juurde, kutsu appi õpetaja, aita ja palu andeks tehtud teo eest!
  • kui läbi jää, vette kukud! Vaat siin oli Katriin ainuke, kes teadis, et tuleb abi otsima minna, mitte ise aidata! Nii on abivajajaid juba kaks.
RÄÄKIGE KA KODUS OHTUDEST, MIS MEID TALVEL ÜMBRITSEVAD!
Nüüd saimegi tunnikese õues olla. Lumememme eritI teha ei saanud - lumi ei pakkinud hästi. Kuid kelgutada sai ja niisama möllata küll.


Teater , teater, teater!!!


 Tegelased tutvustasid end põhjalikult. Näitasid, kuidas riiete vahetamise ja lisamisega tekibki näiteks karu. Nii saadi lastega kohe hea kontakt kogu etenduseks!


Mesikäpp tahtis minna elama linna, kus on teater, söökla, politsei. metsavaht andis kül lnõu, et jää ikka metsa!! Aga karuott jäi endale kindlaks.

Metsavaht arutas lastega asja, et ega seal karul kerge pole, sest koolis pole ju mõmmik päevagi käinud ning ühtki ametit ei oska. Aga las proovib!!


Võlutrikke ta oskas, aga ega sellega raha ei teeni! Proovis Heidilegi õpetada. 


Potsepa ametit pidades läks appi Kevin. 


Naela Mesikäpp lüüa ei osanud, läks kõveraks lihtsalt!!

Ja kui Otist korstnapühkija sai, lammutas ahju hoopis laiali!


Ning sattus koguni politseisse!!


Aga õnneks kuulis Mesikäpast tsirkuse direktor, kes Oti sellest segadusest päästis ning  enda juurde tööle kutsus! Ja õppimine tegi mõnmmi meistriks!
Mesikäpp kutsus lapsi suvel tsirkust vaatama!
Lõpp hea, kõik hea!!!


40 minutit möödus kiiresti ja huvitavalt! Lapsed elasid kogu hingega etendusele kaasa! 
Aitäh näitlejatele mõnusa näitemängu eest!


Lõunasöögilauas sai asja veel veidike arutatud. 
Ja oligi aeg teki alla pugeda!

Kindlasti otsin kuskilt selle raamatu ja loen lastele otsast lõpuni ette. See lugu oli üks minu lemmikutest, kui lugema õppisin. Lugemata jäi täna ka Katriini raamat, kus ka karust juttu oli...
Kuid  "Karsumm!" sai kergelt uuesti läbi loetud! 

Kindlasti oli lastel õhtupoolik sama tore kui hommik!



Kommentaare ei ole: