esmaspäev, 23. jaanuar 2012

UUS REEGEL


MEIL RÜHMAS NÜÜD UUS  JA LASTELE MEELDIV REEGEL:  VÕTA KAASA , KASVÕI IGA PÄEV KAS ÜKS RAAMAT VÕI LAUAMÄNG! 

Lapsed võtsid hea ja huvitava reegli kohe kasutusele! Täna oli Karlal kaasas elektrooniline lauamäng "VAHVAD SEIKLUSMÄNGUD"

Mäng oli huvitav ja tegin ise ka mõned tuurid kaasa. Sel mängul oli mitu varianti. Üks oli selline, et tuli vastata küsimustele selle auto "elu ja tegevuse ning tutvusringkonna" kohta.  Mina lugesin siis küsimusi, lapsed vastasid. Ainult Siim oskas küsimustele vastata!!! Tähendab - kuulab/vaatab, saab aru, peab meeles! Nii on koolis kerge!

Siis tuli Elle ja soovis head uut aastat! Algas ju draakoniaasta.  Arutasime, et mis aastal keegi sündinud on. Karla teadis, et tema on sündinud jänese aastal, aga ema kana-aastal!
Tegin ettepaneku, et läheks natukeseks teise tuppa juttu ajama, kuid sain kategooriliselt eitava vastuse kogu tubaselt rahvalt . Mis te siis teha tahate? MÄNGIDA - tuli üksmeelne ja otsustav sõna!!
Kuid peale hommiku sööki siiski, kella pealt aega vaadates, kogunesime 5 minutit enne 1/2 10  patjadele. Vestlesime jälgedest: kes teevad, kus, kuhu, millal....Teema oli päris raske, sõnu tuli visalt paberile.
Egert kuulas tükk aega ja lõpuks küsis:" Miks sina midagi ei ütle? Mõtle ise ka natuke!". 

 Õnneks oli aeg saali, Elo juurde minna ja siis kohe õue!
Tegime mõned tuurid kelgumäel ja võtsime suuna metsa. 


Kohe tee ääres oli karukoobas.

Aga meil oli täna plaanis teha lõke ja ära põletada jõulukuused. Miks kuusekesed niisama metsa ei või jääda? vastus oli ilus: siin on loomade kodu ja see peab ka korras olema.


Miks lõkkele lähedale ei või minna? Kas lõke võib metsa põlema jääda? Nii lihtsatele küsimustele saime muidugi kohe vastused.


Suur lõke ehmatas meie piigad lausa põõsasse!


Kuulatud sai ka väike muinasjutt" Miks puud ei räägi?". Miks nad siis ikkagi ei räägi???


 Aega oli muidugi ka niisama ringi joosta ja mängida.
Kuum koht on ikka ja endiselt indiaanlaste onn.


Päiksekesed olid meisterdanud väikesed linnumajakesed ja need riputati nüüd puude külge. Head isu, linnukesed!



Meie väikeses metsatukas leidub ka kitsejälgi ja toitugi on lume alt otsitud!! Kuigi kerge lumi oli peale sadanud, midagi siiski nägi, kes tahtis! 
 Ja oligi aeg lasteaeda minna! Maha jäi veidi suitsev lõkkease, mis lumega kaetud sai.
Järgmise kohtumiseni, meie armas metsake!!


Kommentaare ei ole: