neljapäev, 17. november 2011

KUI LASTEAED ON PIME...



Tutvusin teie tegemistest koos perega kirjakeste põhjal, mis karbikesest leidsin.
Kirju oli ainult 8 lapsevanemalt.
Mida siis tehakse kõige enam?!
*      Ühised sügisesed tööd õues. Sealjuures vaadatakse/kuulatakse ka loodust, korjatakse materjali toas meisterdamiseks, mida ka koos tehakse.
*      Võetakse ette pikemaid-lühemaid matku, retki ja tegemisi: käiakse rallil, loodust pildistamas, hobusetallis, kinos, Soomaal, SPA külastused,  lihtsalt jalutamas, isegi soojal maal on sel sügisel juba ära käidud!!
*      Lapsed toimetavad koos vanematega köögis: teevad süüa, katavad lauda, mängivad samal ajal, kui ema süüa teeb.
*      Mängitakse palju laua- ja liikusmänge, meisterdatakse. Sain ka teada, millised mängud on lapse lemmikud. Nii saame neid ka lasteaias mängida.
*      Palju loetakse/vaadatakse/uuritakse raamatuid: „Loomariigi ehituskunst“, „Väike vahva vanaema“, „Võõrad suled“, „Siili aabits“, „Kõik on emadele kallid“. Töövihikutest/raamatutest on ära mainitud „Lups lugema“ ja „Aastaringmäng“.
*      Rõõm on teada, et lastega vesteldakse, uuritakse ja küsitakse, mida lasteaias tehakse ja kuidas elatakse. Nii areneb lapse jutustamisoskus ja samas olete ka teie, lapsevanemad, kursis lapse tegemistega pikkade päevade jooksul lasteaias.

AITÄH TEILE, KES TE MEILE IKKA TEADA ANNATE, MIS LAPS KODUS TEEB, MILLEST HUVITUB!


1 kommentaar:

Marika ütles ...

Küll Sa Malle oled tubli, Sa kohe jõuad igale poole, Sinu positiivsus,tugev tahe ja oskus ajaga kaasas käia on eeskujuks meile kõigile. Tänaseks oled lausa blogi loonud Sipsikute rühma tegemistest. Mul pole nii palju ülivõrdes kiidusõnu, me oleme uhked Sinu üle ja me oleme väga õnnelikud, et oled just meie lapse kasvataja! Aitäh Sulle!