pühapäev, 3. märts 2013

KÄES ON MÄRTS

Kevad on mu lemmik: kõik on alles ees - lume sulamine, sinililled ja ülased, hiirekõrvus puud, kullerkupud ja nurmenukud. Tänavu lisandub sellele aastaajale meie Sipsikute lasteaia lõpetamine. Lastele on see muidugi suur ja mõnus päev - lõpuks ometi saab kodus olla terve suve ja enam mittttttte kunagi ei pea lasteaeda tulema. Kuid meile, suurtele Sipsikutele, algab kõik otsast peale... Meenutame veel kaua, kus voodis magas Karolin, või kus Karla, millises kapis olid Jaanika riided või mida arvas meie elust Siim. Mis parata - elu on juba kord selline, et seisma ei jää...!
Kuid nüüd võtan end käsile ja panen kokku paar viimast nädalat.
 Juttude kokkupanemine on endiselt kuum värk. Siin valisime teemaks kahepealise lohe - Annabelil oli kaasas. Teda kartsid kõik loomad ja linnud ja inimesed ka. Aga autod ja masinad ei kartnud, sest neil pole südant ega hinge sees. Ja ta oli ikka väga kurb ka selle pärast. Kuid kõik lõppes õnnelikult ja suure peoga, mis oli lõbus, hea, vägevate mängudega, tantsuline, tore, lahe ja sõbralik.
Sel neljapäeval tegime jutu kodustest mänguasjadest, kes olid ööseks lasteaeda jäänud. Karolin ohkas, kui lugu valmis sai: seekord tuli ikka väga ilus lugu!! Tuli jah, aga ... ununes lasteaeda ja seal ei ole ometi aega seda arvutisse sättida....
 Siin mängime laulumängu "Okasroosike". See on see koht, kus see okasroosike ikka täiega magab ja prints tuleb teda üles ajama. Mäng on kujunenud meie sünnipäevade jätkuks. Tore traditsioon!!!
 See lipuhunnik tuletab meelde, et vabariik sai 95-aastaseks. Leidsime kapist päris oma, Eesti raha ka veel!!!Aitäh Heidi isale lippude eest! Kaks teadet all, on mälestus kätlemisest Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumis, kuhu ka meie, vanem lasteaia rühm, olime kutsutud. 
Pilte sealsest kätlemisest ja pidulikust kontsert-aktusest vaadake Pärnu-Jaagupi Gümnaasiumi kodulehelt!
Tegime ikka enne pilti ka, kui teele asusime.
Kuid meie lasteaias toimus samuti kätlemine.  Vaadake, milline pikk järjekord oli! 

Õpetaja Leelo korjas nimesilte ning teatas, kes direktor Sirjele ning majandusjuhataja Pillele kätt andma läheb. 
Vaat nii palju sai meid lõpuks kokku!!
Siis algas väike kontsert. Ette on astunud meie rühma tüdrukud.
Siin laulavad Mesimummud
Tantsu keerutavad Lepatriinud.
Pipid laulavad koos õpetaja Marjega.
Ja veel kord saime meie võimaluse ühe laulu laulda.
Iga rühma etteaste kuulutas välja oma maskott. Meie Sipsik on teadagi kõige vanem - oskame juba lugeda.
 "Rootsi laualt" näksimist toonud, sööme sõbralikult ning rõõmsalt koos.
Tantsu keerutamine oli loomulikult lubatud!!!

Eelmisel nädalal rääkisime oma aleviku elust-olust. Kui lastelt küsisin, mida nad meiekodualevisse ehitaksid, kui 100 miljonit eurot oleks, pakkusid lapsed välja kõigepealt veekeskuse, siis veel batuudimaja ja veel väga suure turnimisväljaku.
 Neljapäeval oli Jaanika sünnipäev. Kahjuks jäi preili kolmapäeval haigeks... Nii me siis otsustasime, et lähme talle akna alla ja laulame laulu ikka õigel päeval ära!!  Jaanika tuli isegi õue! Saime nüüd juba 7-aastast Jaanikat õnnitleda ja seitse korda üles tõsta hurraa saatel!!
 Et asi veel asjalikum oleks, kaardistasime oma tee lasteaiast Jaanika koduni: joonistasime kõigepealt lasteaia, siis kirjutasime maja numbri, tänava nime. Teel joonistasime kõik, mis vähegi märkasime: liiklusmärgid, majad, tänavad,,,Eks esmaspäeva õhtupoolikul tuletame meelde, mida nägime ja mis meelde jäi.
Vahepeal oli fotokas remondis - tõrkus teine, et miks  nii palju peab töötama!! 
Selgitasin siis asja talle ja näe, hakkaski tööle! 

Reedel olin Riannaga kodus. 
"Kosmeetik" lakkis kõikide nukkude küüned, nii kätel kui varvastel, mitu korda üle. Lakki jätkus veel silmadele ja suulegi!!!
Ka maakodu sai nädalavahetusel üle vaadatud - 
kevad on siiski veel kaugel... 

Kommentaare ei ole: