teisipäev, 22. mai 2012

 Kevad vaatab uksest ja aknast sisse, meelitab õue ja aeda. Arvuti tukub nurgas, monitor pime ja kõlarid tummad. Ega ta selle üle kurvasta - temalegi meeldib kevad!
 Siiski, mõned ülestähendused annavad endast märku, et Malle, võta end kokku!


Ühel vihmasel ja külmal hommikul arvasid Rando ja Kevin, et teeks tuppa suve:

  • vahtrapuu igasse tuppa, Siis saavad poisid puu otsa ronida. 
  • liivakast riietusruumi
  • tualettruumi ringrada ja bassein.
  • batuut söögituppa. Mina pakkusin, et tooli suurune - saab ühe jalaga hüpata, muidu ei mahu ära. Poisid naersid mind välja. See pidi üks kõige tähtsam asi olema ja peab väga jurakas saama.
  • kiigud paneme nukunurka. Nii arvasid juba tüdrukud.
  • Mida sööme? Arvati, et banaane ja otse puu otsast. 
                                                      Ei mingit probleemi, et õues on jahe!


Sellel pildil on meie väike aed: Heidi vanaema saadetud kõrvitsad, millest kaks ei idanenud.
 Kõige vasakpoolsemas potis on aga Kevini toodud vahtrapuu. Ei teagi, kas peaksime selle kevadel õue istutama, või ootame sügiseni, kuni väheke veel sirgub. Peame asjatundjatega nõu. Vahtrapuu on ka nüüdseks potis väheke rohkem jumet võtnud.

Sellel pildil on kuldnoka munade tühjad kestad. Need leidsin, kui Riannaga suvekodus käisime. Tüdruk oli väga vaimustatud, et sinised munakoored. Vanaisa teadis rääkida, et kuldnokk viib koored pesast kaugemale, et vaenlased ei teaks, kus linnupesa on. Ja tõesti - koored olid lageda välja peal!!

Praegu aga meelitab liivakast...

 .. kus hea võimalus lapsega sõnu kokku seada.
Meie tegime selle sõnaderägastiku küll toas ja plastiliinist, kuid saab teha ka õues ja liivale näiteks. 
Siin on kokku 5 sõna. Iga sõna algust tähistab väike märgike. 

Ühel õhtupoolikul istusid Karolin, Mattias ja Egert õue tulles posti otsa ja tulid kordamööda alla alles siis, kui kojuminek oli käes! Lihtsalt istusid ja ajasid juttu.

Vahepeal etendus meil nukunäidend "Tare-tareke". Esitajateks meie enda maja õpetajad: Ülle, Siret, Kersti, Leelo, Kaie, Marika, Piret, lavakujundaja/siil Liina ja muusik Marje.  Kahjuks ise seda etendust ei näinud, kuid lastele meeldis väga-väga. Kuidas ja millest seal juttu oli, sain loomulikult põhjaliku ülevaate. Annan selle siinkohal ka teile edasi:

Konn leidis maja. läks sinna elama. Sellepärast läks, et vaatas ja hüüdis, et kes selles tarekeses elab? Mitte keegi ei elanud.Vaatas sealt aknast välja. Tuli hiir lauldes. Laul lauldi mulle ka kohe ette: hiiretips läks putru keetma... No kes elab? Konn elas ju! Hakkame siis koos elama! 
Hakkasid jahu tegema. Köögis, ei toas ikka! Tegid sellest taigna. Kuni äkki tuli kukk. Tõstis pea põõsa tagant välja. Kires ja kaagutas. Kutsuti ka tuppa.

Hiir hakkas hambaid teritama, konn küpsetama, kukk mängi lõõtsapilli.
Siis tuli siil, hakkas valvet pidama, värava juures.

Natuke valvas, kuni tuli hunt. Ta ei saanud sisse. Surus ja surus ust, aga ikka ei saanud sisse. Ja siis ta ütles lihtsalt, et tehke lahti! Aga need teised ei teinud.  Siis tuli metsast rebane, aitas teda suruda. Ikka ei saanud. Kutsusid karu. Aga siis jäi sellel käpp ukse prao vahele kinni. Siil võttis kinni selle. Kukk hakkas karjuma: võtke kinni! Rebane läks minema.

Aga tuli varsti tagasi ja siis sai kuke kätte. Niimoodi sai, et ütles läbi akna, et sa oled väga ilus, kukk! Ja kukk tuli välja. No ja siis rebane krabas ta kinni. Siil tuli oma okassärgiga teda torkima. Ja rebane karjus ai-ai-ai!! Ja tõmbas saba ära ja siis punased tutid lendasi kohe. Lõpp oli käes!
Mis oli kõige toredam selles etenduses? Kõige toredam oli lõpp, kui kasvatajad koos tantsisid nukkudega. 

Täna tulevad meie etendust vaatama veel algklasside õpilased.
KÄ'äisin ise ka vaatamas. Tõesti oli vahva!! Väga lastepärane ja parasjagu pikk.
Tublid õpetajad! Aitäh!


***************************************************

Homme, kolmapäeval, 23. mail, hommikul, ootame kõiki lapsi ühisele pildile!

*************************************

 Neljapäeva koguneme lasteaia juurde  kell 17,30. 
Sõidame välja koos, sest paljud ei tea, kus jahimaja asub.
 Kuid võid ka iseseisvalt kohale minna!!
*********************************************************

Matsi rand.



1 kommentaar:

marinsepp ütles ...

Tere kallid Sipsikud! Kuidas teil läheb!Tahtsin teile öelda, et 31 mail olen ma Eestis vanaema juures. Kuna samal päeval on ka pipide lõpupidu, siis ei saa kohe tulematta jätta. Kohtume neljapäeval 31 mail. Loodan et ootate mind külla

Teie Henry