esmaspäev, 5. märts 2012

PILTIDETA

Tänane kirjutis tuleb ilma piltideta. Aparaat kuulutas streigi...! Telefon toetas teda ja lasi siiski pilti teha, kuid keeldus  pilte arvutisse laadida laskmast - juhe puudub!

Sel nädalal räägime tüdrukutest, kellest sirguvad emad. Jätame vahele neiud, sest see on meie jaoks tume koht. Tegime siis paberi, millel ühel pool poisid teisel pool tüdrukud. Poisid arvasid, et nemad on tugevamad. Tüdrukud kannavad seelikuid ja neil on pikad juuksed. ja et tüdrukute riided on roosad ja liiledega, aga poistel sinised ja masinate või kangelaste või luukeredega. Poisid ja isad parandavad igasuguseid masinaid, kui emad need ära lõhuvad. Ja isad sõidavad suurte masinatega ja teevad kodus remonti. Emad aitavad ka remonti teha. Rando rääkis, et tema isa aitab emal kõike teha, mis kodus teha tuleb - koristada ja nõusid pesta ja süüa ka teha. Seda oli tõesti rõõm kuulda.  
Siis sai iga poiss endale pluusi joonistada/värvida ja tüdrukud seeliku. Uhked tulid! Vaadake, need on seal seina peal!
Enne õueminekut tähistasime veel Karolini sünnipäeva. See oli tegelikult juba veebruari lõpus, kuid sünnipäevalaps oli siis kõrvapõletikus. Laulsime, tõstsime Karolini 6 korda üles, soovisime õnne ja sõime kommi. Pilti ikka tegime ka.
Enne magamist rääkisime muinasjutu tuuleemast. Juttu oli sõbralikust tüdrukust, kes ei osanud saladust pidada. Küsige, lapsed räägivad teile! Rando rääkis loo kohe väga sisukalt ära. Kindlasti oleks seda teinud ka teised, kuid aega nii palju ei ole. Sellepärast laske kodus ikka rääkida!
Ahaa, ja teine lugu oli veel - "Tuul ja päike". Nad läksid vaidlema, kumb võtab mehel kuue seljast ära. Jutt lõppes vanasõnaga " Enne tee, siis kiida"! Unelaulu ma eriti enam laulda ei taha ...Ei tule enam nii hästi välja kui tahaksin, sellepärast jätan ära. Kuigi lapsed tahavad....
 Meie lõunased jutuajamised ei taha kunagi lõppeda. Need on sisukad ja minu jaoks väga-väga väärtuslikud. 
Ja siis sai minu päev läbi! 
Kui telefon toetusstreigi mu poja Valdo abil ehk õhtul lõpetab, panen pildid ka juurde.

Kommentaare ei ole: