laupäev, 25. mai 2013

MAIKUU JA PEAGI SUVI!

On laupäeva hommik. Puhkepäev. Kuid mõtted tiirlevad aina lasteaia ja minu kallite Sipsikute ümber. Pisarad tulevad tahes-tahtmata...Need pisarad pole ei kurbusest, kuid ka mitte rõõmust. Küsin esmaspäeval lastelt, miks tulevad pisarad, kui sa pole ei kurb ega rõõmus, õnnetu ega õnnelik. Nemad kindlasti teavad!
Jäänud on veel nädal. Nädal koos lastega, keda jääme meenutama kogu ülejäänud elu. Elame koos Elle ja Siretiga läbi kõik nende rõõmud ja mured, mis meieni jõuavad. Ja eks me loodame, et nemad meidki ei unusta!
Kuidagi ei suuda end kokku võtta, et vaadata tagasi viimastele nädalatele, kuigi näen, et te, head vanemad, seda ootate! Kuid vahel tuleb end ületada..Võtan pildid appi.
 Poisid hüppasid klotsidele ja kõik lendas õhku!!
 Aga siin oleme juba Tartus, AHHA-keskuse ees. 
Selja taga on pikk-pikk sõit, mis tegelikult päris kiiresti läks!!!
 Fuajees olid sellised värgid. ma ei saanudki teada, mis asjad need tegelikult olid...
 Vaat just nii suured peaksid olema täiskasvanute toolid-lauad, 
kui vaadata täiskasvanute toole-lauda laste pikkuse suhtes.
Ema-isa kohvitass on lapse jaoks just nii suur ja raske!
 See oli esimene saal. Lapsi köitis tõstuk, seal eemal, mis kaks last sinna torni otsani tõstis. Ma ei tea, kuidas nad selle kaika abil end üles vinnasid ja sealt alla said, kuid see oli laste üks lemmikkoht. Küll Karen meelitas mind sinna peale, aga ma ei julgenud minna...
 Siin oli selline klaasiga kaetud koht.
 Kui sinna sisse vaatasid, siis nägid teise klaasiga kaetud kohas olevaid lapsi.
 Siis jagunesime kahte töötuppa. Meie uurisime sööbikuid ja pisikuid. Jutt oli väga asjalik ja mina isiklikult sain ka palju targemaks. Pärast küsisin töötoa tegija käest, kas nad on üliõpilased. Jah, just seda nad olid. Meie Älis oligi bioloogiat õppiv neiu. Ta oli mures, et äkki oli tema jutt raske nii väikestele lastele. Tegelikult ei olnud!!
 Siin on poiste lemmikud - dinosaurused.
Mulle meeldis väga väljapanek tõelistest inimeste prepareeritud organitest. Lapsed küsisid, et ega need päris ei ole. Mina vastasin, et ei ole muidugi! Kuid siis tuli mu juurde pildil olev giid Anne Marleene Eller, Tartu Ülikooli Anatoomia Instituudi laborant, ja selgitas, et on küll tõelised! Nojah, ma teadsin seda isegi, kuid laste rahustuseks ütlesin teisiti. Vestlesime giidiga päris pikalt ja sain näiteks teada, kuidas tekib vanuritel dementsus, milline näeb välja vähist puretud kehaosa ning veel palju-palju muud!! Pilti näitusest kahjuks teha ei tohtinud...
Ja siis sai fotokal jõud otsa... Olin laadida unustanud.  
Just siis, kui Elistvere loomapark ees ootas. Ja seal oli imeline! Eriti vahva oli karu, kes meile lausa esinema tuli. Keeras, pööras, viskas end pikali ja sügas end... Mida kõike ta ei teinud. Kuid toredad olid ka teised loomad keda nägime, kitsed, põdrad,metssead ja kes kõik veel!! ja algaski sõit koju! See tundus veel lühem kui minek. Tore, asjalik ja emotsionaalne reis oli!!!
Käivad jutud, et AHHAA kolib suveks Pärnu, Port Artur 1, alumisele korrusele. Külastage kindlasti!!
 Lapsed armastavad viimastel päevadel eriti toas mängida. Alati on õue tahetud, nüüd vastupidi. Eile hommikul tulid poisid tagant toast suure "tõllaga", Marten peal. Küll oli uhke vaadata!

 Meie kevadpidu. Siin oleme juba peoootel, valmis ette astuma.
Peojuhiks olid mesilane ja karu. Karu oli nii unune, et isegi pildile ei jäänud...

 Ega lapselast ei saa ometi pildistamata ja teistele näitamata jätta!!!

Elo on meie tüdrukute üle väga uhke ja väga rahul. Me oleme tõesti tublid! Nojah, nemad on!!!
Ja pühapäeval tantsivad nad Vallikäärus esireas!!! Igaüht sinna juba ei lasta, ikka kõige kõige kõige paremad!
 Enne viimast laulu jagati jäätised ja itimees Andrus seab mirkofonid õigele kõrgusele.
Iga pidu saab ükskord otsa... Nii ka meie oma!!!

Esmaspäeval istutame puu, pihlaka Pilvi. Kohe hommikul, kui teised lapsed pole veel õue tulnud. Pilvi ootab meid metsas, punane lint  kaelas.
Neljapäeva hommikul täname väikese kontserdiga kõiki maja töötajaid ja lapsi toreda koosveedetud aja eest!
Lõunal oleme kõik Sipsikud ühises, pidulikus peolauas koos.  
Reedel võib veel koduski hinge tõmmata, kel aega ja võimalust.
Laupäeval kohtume kell 10,00 lasteaia saalis. 

Kommentaare ei ole: