reede, 31. august 2012

On varahommik. Teadagi, minuealised enam pikka und ei vaja ja nii ma siis siin arvuti taga istun. Vaevalt ma blogi hommikul, enne tööd, valmis jõuan, aga alguse saan tehtud.
Täna räägin teile ainult ühest meie rühma lapse, Siimu emast, Eva Paeveerest. 
Tunnen Evat juba lapsest peale. Käis minu poja Taneliga ühes lasteaiarühmas ja pärast tallasid koos 8 aastat kooliteed. Nüüd toob tavaliselt Eva abikaasa hommikul poja asjaliku, targa, vaikse ja sõbraliku mehehakatise, rühma, ema viib õhtul koju.
 Eelmisel aastal õmbles Eva meie Elle abilistele põlled. Küsis ja pakkus oma abi sageli.
Tänavu remondist kuuldes oli kohe nõus meid aitama. Eva on lõpetanud Kunstiinsituudi Sisekujunduse ja  mööblidisaini erialal. Kõlas vist nii tema õpitud töö. Selles osas oli meil tõesti nõu vaja.
Kohe remondi tegemise algul viis Eva koju vana diivani. 
Eelnevalt näitas ta meile, mida plaanib teha, milliseid riideid/värve kasutab. Ja tulemus on siin.
Värvikas, särav, lapsemeelne ja rõõmus.
Juba eelmistel aastatel rääkis Eva, et müra ja kisa muudab vaiksemaks riie seinal. Ja juba remondi algul tõi Eva lasteaeda raamitud riided, mille alla on pandud kiht... midagi pehmet... ma ei teagi, mis seal all on - kas vilt, poroloon või hoopis midagi muud. Igatahes kasu neist juba on - tuba ei kõla enam vastu.
Ja milline kelmikas värvide mäng!!!
Tuba on heasüdamlik ja lihtsalt lahe!!
Mängutoa seinale pakkus meie ilutegija välja tahvli, mis seinale värvitakse: ei võta ruumi, saab vajadusel uuendada: ruumi on, teeme suure. Kui vaja seina millekski muuks - vähendame. 
Suur ja aegnõudev töö oli loomakeste maalimine tahvli ülemisele äärele. Kuid tulemus on imeline!!
Pealegi pole sellist ilusat ja praktilist tahvlit mitte kellelgi maailmas peale meie Sipsikute!!!
Olime hädas ka kööginurgaga - kuidas saaksime nii, et lastel oleks õpetlikum ja harivam, meil lihtsam ja mõnusam. Eval oli kohe plaan - teeme paar pusletükki seinale ja asi korras!!!
Kunstnik viskas veel pilgu peale ja kõik koos olime tööga väga rahul: lapsed saavad ise kirjutada seinale nii Elle abiliste nimed kui ka päeva menüü.
 Veel olid jäänud sättida riieteruumi seinalehe ja laste tööde alused. Eva võttis juba eelmisel päeval koju kaasa riided õmblemiseks ja nüüd polnud muud kui klammerdaja tööle!!!
Koos sättisime veel mõned nipsasjad paika ja olime kõik väga rahul.
Koos Eva ja kahe pojapõngerjaga töötasime lasteaias kolm askeldusterohket päeva. Peale selle kodus tegi Eva valmis meie diivani ja tagumise toa riidega raamid. Need võtsid kindlasti veel rohkem aega.
Täna tulid lapsed korraks rühma. Jaanika vaatas, ohkas, lõi käsi kokku ja hõiskas:"Ma ei usu oma silmi!".
Meie tänu Sulle, armas Eva, on sõnadega seletamatu, kirjas kirjeldamatu!!
Kui kellegi on vaja abi ja nõu kodu kujundamisel, pöörduge Eva poole!
eva.paeveer@gmail.com
 Eva on praegu veel kodune töötu ja nii leiab iga probleem  kiire ning asjaliku lahenduse.




Kommentaare ei ole: