laupäev, 19. jaanuar 2013

PEALKIRJATA LUGU


Olengi jõudnud meie viimase jutu "vormi viia". Vorminduse käigus selgus, et .. pealkiri puudu... paneme asja paika esmaspäeval. 
Loo ideega tuli välja Rando - no et see auku kukkumine ja päästmine. Kui lugu valmis sai, ei lubanud lapsed seda kohe "tervelt" ette lugeda. Seda tegime alles lõuna ajal, voodis olles, enne uinumist. Siis sai ka see päästmine täpselt kirja pandud ja veel mõned parandused tehtud. Vabandan, kui mõne päästja nimi pole õige kirjapildiga - isiklikult päästemeeskonnaga pole ma varem kokku puutunud.

Lugege ja imestage, kui tublid lapsed meil on!!!
Head lugemist!

Ühes talus elasid 4 koera nimedega Lilli, Oona, Krista ja Kudi ning kass nimega Karvapall.
Oli sügis. Päike paistis, taevas olid sinised pilved, maa oli kaetud värviliste lehtedega.
Loomad mängisid „Kulli“. Kass Karvapall oli Kull ja ajas koeri taga. Peagi aga tüdinesid koerad ja kass sellest mängust. Nüüd otsustasid nad hoopis seenele minna.
Seente jaoks oli vaja korvi. Kõigepealt otsustati see tuua keldrist. Sel oli aga lukk ees. Siis otsustati võtta korv puukuurist. Aga kuuri uks oli kõvasti kinni. Äkki märkas Oona kartulipõllul mitut korvi. Kõige suurem korv oli liiga raske, siis valiti keskmine. See oli terve ja kerge. Korvi võttis Lilli endale hammaste vahele ja seeneralli võis alata.
Esimese seene, kukeseene, leidis Kudi. See oli kollane, auk oli sees. Augu sees oli vesi. Seen pandi korvi. Nüüd leidis valge pilviku Lilli. Kutsu arvas aga, et see on mürgine ja läks seenest lihtsalt mööda.
Äkki kostis pragin, sahin, prõks ja siis appi-haukumine. Krista oli auku kukkunud ja haukus seal nüüd õnnetult. Ta oli ikka väga kurb, sest ta arvas, et jääbki nüüd sinna. Koer proovis ka hüpata, aga auk oli liiga sügav. Kõik loomad kogunesid ümber augu. Mida teha?

Äkki meenus Karvapallile, et tal on sabasideme vahel mobiil. Kohe kiiresti valis Karvapall  numbri 2345798. Ja silmapilk helisesid HYRO FACTORite telefonid. Kõik ühe korraga.
„Meil kukkus üks koer auku!“, teatas telefonis Karvapall. „Missuguses metsas?“ küsisid FACTORID. „Metsas nimega paieleht,“ teatati päästjatele.
Sahinal, kolinal, madinal, raginal tormasid HYRO FACTORid  metsa poole, et päästa õnnetu koerake.
Ka ralliauto, koos kangelase Külma-Jaaguga kihutas vingerdades ja unnates metsa suunas. Kuidas päästetööd kulgesid?

FACTOR MUDASISALIK sidus ühe köie FACTOR MUSTMEHE selja külge. FACTOR HAY võttis hammastega MUDASISALIKU sabast kinni. FACTOR LASKUR tulistas platsi puhtaks. MUSTMEES tõstis tangidega õnnetu kutsu õnnelikult maa peale tagasi.. nüüd algas Külma-Jaagu tööaeg: ta lükkas augu peale palju-palju lehti, külmetas augu kinni. Tegi jää kohe augu põhjani, et keegi enam sinna sisse ei kukuks.(Rando dikteeris väga täpselt)
Ja nad elasid õnnelikult elupäevade lõpuni(Heidi) ilma auku kukkumata.(Karla)
 Jutu lõpp.(Kevin)
17. Jaanuar, 2013

VIIMANE TEADE:
MEIE SIRET ON HAIGE - KÕRGE PALAVIK JA HALB OLLA... 
HEAD PARANEMIST, ARMAS SIRET!

Kommentaare ei ole: