reede, 18. jaanuar 2013

NÄDAL PAIKA!

Heidi oli eile juba suures segaduses, et mis värk on - igal õhtul käib blogi vaatamas, kuid midagi uut pole...! Eks see on uue aasta tegmiste ja olemiste viga vist natuke - lihtsalt ei saa vedama.
Võtan siis nädala korraga kokku. 
 Siret tõi meie rühma mitu uut lauamängu ja nukunurka hälli. Aitäh, Siret! Eriti meeldib lastele mäng, kus oleks nagu šokolaadimunad ja siis pead täringut vajutama ning kes mängu käigus  rohkem šokolaadipalle saab, ongi võitja!! Äge mäng! 
 Siin on aga võistlusmäng. Annabel tuli just logopeedi juurest, sellepärast on tooli peal. Kuid kõrvu hoiab kinni sellepärast, et hirmus kisa on - igaüks toetab oma võistkonda nii valjult kui hääletorust tuleb .Vaja on kokku saada sõnad, mis seinal ka lugemiseks ja õigete tähtde järjekorrast kinnipidamiseks ette pandud. 
  Iga laps võis korraga panna ühe tähe. Algul tuli ikka igasuguseid sõnu, kuid lõpuks jõudsime tõeni: MESILANE, SIPELGAS, LAUD ja TOOL olid kõik tip-top laotud. Tähed ei olnud kõik korraga põrandal, vaid tulid järjest juurde. Rõõm oli tõdeda, et kõik said aru, mis tuleb teha ja millises järjekorras.  
 Ühel päeval oli Mattiasel kaasas raamat, kuidas võlutrikke teha. Ehtne võlur, ausõna!!Ainult et ... trikk ei tulnud välja... Aga alles harjutamine teeb meistriks, olime kõik ühel nõul.
 Õues olid ja on ainult suured ja külmunud lumepallid. 
Pealegi nii suured, et Pipi-lapsed ei paista  väljagi!
Aga meie Sipsikud vedasid palle ühest aia otsast teise ja siis tekkis veel riid, kelle pallid ja kes tohib mängida ja mis kõik veel...
Nii lõppes eelmine nädal.

Juba eelmise reede õhtupoolikul tirisime kapist välja värvid ja paberid. 
Niisama maalida, vahetevahel, on ikka päris hea! Ka esmaspäeva õhtupoolikul veel värvisime. Õnneks mahtusid noored kunstnikud ühe laua taha ära. 
 Et meie elu ikka huvitav ja põnev oleks, mängime erinevaid mänge. 
Siin mängus "töötame" kahekesi. Paarid said ühesugused tähed ja sõnad, mis tuli kokku panna. Kõik paarid said hakkama. Siis võis laduda veel igasuguseid sõnu.uskumatu, kui palju sõnu lapsed oskasid laduda!!!
Vahel/väga harva/"vajub Malle ära". 
Siis võetakse kasutusele kahesuguseid võtted - et saaksin "puhata" või vahendid "äratamiseks". 
 Neljapäev on mänguasjade päev. sageli teeme koos jutu, kus kõik asjad oma koha leiavad. Seekord sattus hätta koer Krista, kes metsas auku kukkus. Ideed ja jutu käiku veavad edasi lapsed, mina olen korrektor ja suuna näitaja. No et asi ikka edasi ka läheks ja lõpp loole tuleks.
 Appi tulid Hyro Factorid, kes õnnetu kutsu august välja tõstsid. Milline vaikus valitses rühmas, kui need Hyrod töötasid.!!!!!
Näete! Metsa lähevad loomad ees ja meie järel! Kelle jäljed need täpselt on - ei tea...ja metsas oli veel igasuguseid jälgi. Küll maolen ikka rumal liikudes looduses. Iseendast lausa kahju!!
Täna põletasime kuuseoksi, mis jõulupuult võetud.
Rääkisime muinasjuttu...
... Päiksekesed rääkisid loo rebasest, kes kanavalvuriks tahtis saada...
...aga siis olidki lapsed juba istumisest väsinud ja nii oli aeg väheke omapead ka metsas liikuda.
Enne lasteaeda minekut tegid Mia ja Annabel "värava", kus alt kõik läbi läksid. Hea mõte oli !!
Helkiv, külm, väga libe ning  ja meid, õpetajaid, hirmutav jää sundis lapsi mäele mitte lubama. Mis parata!!

Täna nägid lapsed teatrietendust "Loomad liikluses" . Kindlasti oli vahva!!
Paberile on panemata veel laste jutt.
Teen seda esmaspäevaks kindlasti.
Laste lood on mõnusad!!!
Selline sai minikokkuvõte meie elust. 


Kommentaare ei ole: